Se om du utsatts för bedrägeri

Listan

Mentigo advertising AB – Skickar fakturor för Annonsering i Företagsinfo utan att tjänsten beställts.

Linamco Group – Hävdar att det finns en obetald faktura som behöver betalas snabbt. Bifogar falsk faktura.

Biokimyas blisim ve ticaret limited sirketi – Hävdar att det finns en obetald faktura som behöver betalas snabbt. Bifogar falsk faktura.

Tack för ditt bidrag – Olovlig insamling av kläder, med insamlingsboxar på allmän plats utan tillåtselse. Utformade att likna seriösa organisationers boxar. Faktiskt företags-/organisationsnamn saknas.

Foodsavers West – Hävdar maträddning med utdelning till utsatta för att få donerad mat. Delar sedan ut till allmänhet och åt sig själva, utan fokus på utsatta.

Cancerhjälpfonden – Skickar inbetalningskort till äldre, inga pengar kommer sedan fram till någon hjälpfond.

Cancer- och barnhjälpen – Har donerat mindre än 75 % trots att krav för 90-konto är att man ska donera minst 75 %.

Trafiksäkerhetsfonden – Associeras med och misstas för annan etablerad fond, skickar bluffakturor.

Leijon Telekom AB – Leijon mobil ringer upp och låtsas vara ens nuvarande operatör. Lovar lägre kostnad, som sen visar sig vara dyrare, och hos annan operatör.

Elevo Energi – Skickar ”meddelande om byte av elbolag” om att de kommer ta över ansvaret för leveransen av el för kunder hos Myrdals Energi Försäljning AB.

Orphan Home Care – Klädinsamling där pengarna ska gå till pensionärer i Ukraina. Inga kontaktuppgifter ges som fungerar, ingen möjlighet till insyn eller kontroll ges.

Adlist.se – Skickar fakturor för annons på Adlist.se med finstilt text att det är ett erbjudande.

Dechert LLP. – Hävdar att det finns en obetald faktura som behöver betalas snabbt. Bifogar falsk faktura.

Kolibrise – Insamling av kläder, saknar registrering för verksamheten. Insamlingsboxar på allmän plats utan tillåtselse.

EIPO-European Intellectual Property Office – Skickar ut falsk faktura för varumärkesregistrering med en uppmaning att betala inom 8 dagar. I finstilt text framkommer att det är ett erbjudande.

Svenska Mediaportaler (jobbjakt.com) – Skickar ut vad som uppfattas som fakturor gällande jobbannonser till företagare, men det är i själva verket erbjudanden.

Svenska företagsprofiler (Profilexperterna) – Ringer upp och får det att låta som man är kund hos dem, och samtalet gäller Google-tjänster. De skickar sedan faktura.

Al-Aqsa Spannmål Stiftelse – Driver in pengar till organisation med kopplingar till terrorverksamhet.

Jobbscout/Kuverta KB – Skickar ut erbjudanden som ska uppfattas som fakturor för arbetsannonser på jobbjakt.com.

LCO C/O PWC (KAPAT NAMN) – E-post skickas om att det är bråttom att göra utbetalning på stora belopp till utlandet med referens till faktura som ej betalats.

Sveriges Företag/Bolagsinspektionen Sverige AB – Företagare får meddelande om att de har blivit utsedda till Länets företagare. Sedan ska diplom eller certifikat betalas.

Network Hosting AB – Skickar erbjudanden som ska uppfattas som fakturor. I det finstilta står det att det egentligen är ett erbjudande.

UYS TEKSTIL SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI – Bedrägeri med förfalskade fakturor och falskt uppgivande av identitet.

Aktuella Jobb Portalen/ B2B-Connect Stockholm KB – Skickar erbjudanden som ska uppfattas som fakturor för arbetsannonser som inte har beställts.

Promota Media Group Scandinavia AB – Agerar vilseledande för att verka höra till Hitta.se och skickar faktura för tjänst som inte beställts.

Click Office World – Skickar erbjudanden som ska uppfattas som fakturor och som ska betalas inom 14 dagar. I finstilt text uppges att det är ett erbjudande.

Safia Advice Ab – Skickar fakturor för tjänst som inte beställts.

D.H.S Domain & Web Hosting .SE – Skickar falska fakturor för tjänst som inte beställts. Det står ”Faktura” i fet stil högst upp på dem. I finstilt text framkommer att det är ett erbjudande.

FF SVEA AB – Ringer angående Google-tjänster och vilseleder till att tro att man är kund. Faktura skickas sedan.

MACFARLANES LLP (KAPAT NAMN) – Hävdar sig företräda Macfarlanes LLP och att det finns en faktura som behöver betalas snabbt.

PWC/ PricewaterhouseCoopers LLP. (KAPAT NAMN) – Faktura hävdas finnas, eller skickas i e-post, som behöver betalas snabbt. Falsk identitet med hög titel uppges för att övertyga mottagaren.

CLIFFORD CHANCE LLP (KAPAT NAMN) – Utger sig för att vara medarbetare eller föreningsdeltagare. Hänvisning görs till faktura som behöver betalas snabbt, och där stora summor ska gå till utlandet.

Gmonkey – Ringer upp om Google-tjänster, vilseleder för att verka tillhöra Google eller annan anknuten till företaget. Faktura skickas trots att någon tjänst aldrig godkänts eller beställts.

Myrdals Salesman AB/ Myrdals energi – Företagare erbjuds el till fastpris med rimliga priser som uppges, försäkran ges om att inga extra avgifter tillkommer, för att sedan följas av en extra avgift på 14 000 kronor. Företaget har har 60 månaders bindningstid samt 12 månaders uppsägningstid. 

Ping Mobil AB – Vilseleder den kontaktade till att tro att hen kontaktas av sin operatör och stressas till att inleda nytt avtal. Avtalet är med annan operatör till dyrare pris. Följs upp av nytt vilseledande samtal om hjälp mot första bedrägeriet, vilket är ett andra steg med nya tillkommande kostnader.

Bra hjälp i Sverige – Skickar falska fakturor för tjänst som aldrig beställts.

Näringslivsforum/ FFF AB – Vilseleder till att tro att den kontaktade är nuvarande kund. Faktura skickas sedan trots att inget tidigare avtal finns.

Telera AB – Vilseleder den kontaktade till att tro att hen kontaktas av sin operatör och stressas till att inleda nytt avtal. Avtalet är med annan operatör till dyrare pris.

Affärsfakta/Fifu AB – Skickar falska fakturor för annons i Affärsfakta utan att sådan tjänst beställts. (Ej att förväxla med Affärsfakta i Sverige AB.)

Svenska Ettor – Vilseleder den kontaktade till att tro att hen kontaktas av sin operatör och hänvisar till avtal som inte existerar. Faktura skickas sedan utan att den kontaktade godänt något avtal.

TeOnga AB – Vilseleder den kontaktade till att tro att hen kontaktas av sin operatör och skickar sedan faktura, trots att den kontaktade ej är kund.

Allhjälpen i Sverige – Skickar falska fakturor för tjänst som aldrig beställts.

Grazie Tessy Ltd./ Sunday Tessy – Kontaktar om betalning av stora belopp som behöver göras snabbt till utlandet, uppger falsk identitet med hög titel inom samma verksamhet.

Annonsportalen Energi & Miljö/ Företagsannonser i Norden AB – Kontakt tas för att hänvisa till avtal och be om underskrift, som senare används som tecknande av beställning. Något tidigare avtal finns inte, trots att detta påstås.

Collectum Solutions Ltd – Skickar falska meddelanden om juridiska ärenden.

EPTA/ European Patent and Trademark Agency – Skickar erbjudanden som ska uppfattas som fakturor. I finstilt text uppges att det är ett erbjudande.

Netweb scandinavian media AB – Kontaktar angående domänadresser och stressar till att registrera dem, för belopp som senare visar sig vara mycket högre än vad som angetts.

Go Office Store – Skickar erbjudanden som ska uppfattas som fakturor och som ska betalas inom 14 dagar. I finstilt text uppges att det är ett erbjudande.

European Intellectual Property Services/ EIPS s.r.o. – Skickar erbjudanden med vilseledande utformning som ska signeras inom 14 dagar, som leder till betalning för påstådd varumärkesregistrering. 

DELOITTE (UK) LLP. (KAPAT NAMN) – Faktura hävdas finnas, eller skickas i e-post, som behöver betalas snabbt. Falsk identitet med hög titel uppges för att övertyga mottagaren.

EUIPA/ European Intellectual Property Agency – Skickar erbjudanden som ska uppfattas som fakturor och som ska betalas inom 8 dagar. I finstilt text uppges att det är ett erbjudande.

Förenade Företagen/ FF SVEA AB – Ringer upp och får det att låta som man är kund hos dem. De skickar sedan faktura.

Scandicenergy – Vilseleder genom pågående ärenden med Förvaltningsel och Axilia Energy. Skickar fakturor utan avtal, falska påminnelseavgifter, hot om inkasso.

Web Hosting Solutions 24 AB – Skickar erbjudanden som ska uppfattas som fakturor för webhosting. I finstilt text uppges att det är ett erbjudande.

WTPR – Skickar erbjudanden som ska uppfattas som fakturor för registrering i databas, med betalning inom 10 dagar. I finstilt text uppges att det är ett erbjudande.

BOSTON CONSULTING GROUP UK LLP. (KAPAT NAMN) – Faktura hävdas finnas, eller skickas i e-post, som behöver betalas snabbt. Falsk identitet med hög titel uppges för att övertyga mottagaren.

Dentons (kapat namn)/ Dentons Jones & Pinegar – Faktura hävdas finnas, eller skickas i e-post, som behöver betalas snabbt. Falsk identitet med hög titel uppges för att övertyga mottagaren.

FAMORA FOODS (KAPAT NAMN) – Falska fakturor skickas i Famora Foods namn. Namnet är kapat, och pengarna går till helt annat konto än det angivna företagets.

BAIN & COMPANY LTD (KAPAT NAMN) – Faktura hävdas finnas, eller skickas i e-post, som behöver betalas snabbt. Falsk identitet med hög titel uppges för att övertyga mottagaren.

Scarduo 2020/ Telekombyrån Sverige AB – Kontaktar gällande hjälp att ta sig ur tidigare vilseledande avtal med dyra telefonabonnemang. Ingen hjälp ges sedan, och ingen finns att kontakta efter att faktura med högt belopp har betalats för tjänsten.

Picsi Media AB – Ringer och hänvisar till tjänst hos Google med erbjudande om uppgradering, trots att sådan tjänst inte tecknats.

Axilia Energy (SPSE Group AB) – Kontaktar med hänvisning till pågående tvister med Förvaltningsel eller Svensk El, och att påstådda avtal ska tas över av Axilia Energy. Skickar sedan fakturor med fel belopp och falska påminnelseavgifter.

Karen Kelly – Kontaktar om betalning av stora belopp som behöver göras snabbt till utlandet, uppger falsk identitet med hög titel inom samma verksamhet.

IRO-International Registration Office – Skickar ut vad som uppfattas som fakturor gällande varumärkesregistrering, men det är i själva verket erbjudanden.

Net web media AB – Kontaktar angående domänadresser och stressar till att registrera dem, för belopp som senare visar sig vara mycket högre än vad som angetts.

European IP Register/ IP Register UG Europe Office – Skickar ut vad som uppfattas som fakturor gällande patentregistrering i Europa, men det är i själva verket erbjudanden.